Over ons

Jill

Hoe word je als vrouw fietsenmaker? Deze vraag krijg ik regelmatig. Het is begonnen dat ik op mijn 8e ben gaan wielrennen, mijn opa vader en oom hebben ook altijd gefietst. Altijd al bij mijn vader in de schuur geholpen en kijken wat hij met mijn fiets deed. Tijdens keuze maken op middelbare school nog niet weten wat ik zou willen worden. Opperde mijn vader een de fietsenmakersopleiding te gaan doen. Zodat ik altijd als mechanieker bij een ploeg zou kunnen werken. Aangemeld bij Gazelle voor de interne opleiding tot fietsenmaker. Deze 2jarige opleiding afgerond, en bij een fietsenzaak blijven werken waar ik als stagiaire ben begonnen. 5jaar in deze winkel gewerkt te hebben zowel in werkplaats als winkel. Ben ik voor mezelf begonnen als vertegenwoordiger in wenskaarten. Dit bedrijf 15jaar gedraaid, maar het fietsen vak bleef mij trekken. Mijn bedrijf omgezet naar fietsenmaker aan huis. Zodat we de werkzaamheden mooi kunnen combineren met de kinderen. Wat begonnen is als een bijzaak is het inmiddels een fulltime baan. Mijn man is zo langzaam aan mij steeds meer gaan helpen en sinds maart 2020 is hij mede eigenaar van Schraderbikes. 

I
Jill heeft voornamelijk het klanten contact

 

    André

Ik ben ook begonnen met wielrennen wel iets ouder dan jill. Ik was 16 toen ik begon met fietsen, altijd zelf aan mijn fietsen gesleuteld. En omdat ik mijn wielercarrière graag wou voortzetten ben ik ook de opleiding bij Gazelle gaan volgen. Na opleiding in fietsenzaak in Arnhem terecht gekomen. Hier altijd mijn werkzaamheden kunnen combineren met mijn wedstrijden. Semi prof geweest in veldrijden. Mooie prijzen weten te behalen. Waaronder 2e op de wereldkampioenschappen Veldrijden en meervoudig districtskampioen Noord-Oost. 
Ik heb Jill tussentijds leren kennen bij de fietsenzaak in Arnhem en ben toen fulltime gaan werken. Toen Jill in 2014  voor haar zelf begon heb ik haar wel eens geholpen. Het bedrijf groeide zo goed. Dat ik sinds maart 2020 ook in het bedrijf ben gegaan en wij nu samen Schraderbikes runnen.


André repareert over het algemeen de meeste fietsen

ONZE VISIE

Fietsen vakkundig en snel weer op de weg hebben rijden!!!